Diák
információs rendszer
az interneten
Belépés

Nyelvstúdió

TudástárÉrettségi angol és német nyelven

Bevezető

Az érettségi rendszerének megváltoztatása a kétezres években egy sokkal szigorúbb idegennyelvi érettségit eredményezett, miközben számos más tantárgynál a követelményszint csökkent. Az újonnan létrehozott kétszintű érettségi közép-, valamint emelt szintje félreértést okozhat a nyelvi érettségire készülők számára, mert könnyen összekverhető a középfokú és felsőfokú nyelvvizsga megnevezésekkel.

Éppen ezért fontos tisztázni, hogy a középfokú érettségi valahol az alapfokú (B1) és középfokú (B2) nyelvvizsga között helyezkedik el. Az emeltszintű érettségi pedig a középfokú (B2) és a felsőfokú (C1) nyelvvizsgák közé sorolható. Ebből is látszik, hogy még középszinten is nehéz feladata van a diáknak.

Ha középiskolás diákként még az érettségi előtt állsz és jövődet komolyan gondolod, akkor érdemes már a második évben megkezdeni a felkészülést. Minél tovább halogatod, annál intenzívebb tanulásra van szükséged, ahogy közeledik az érettségi ideje. A nyelvtudás megszerzése nem hasonlítható más tantárgyakéhoz, ahol esetleg pár hét alatt betanulhatod a tételeket. Évekre van szükséged ahhoz, hogy biztos alapokon álló idegennyelvi gondolkodásra tegyél szert.

Gyakorlásképpen érdemes megoldani a korábbi évek érettségi feladatait. Külön ablakban nyílnak. Formátumuk pdf, méretük elhanyagolható. Az mp3 a hallás utáni szövegértés hanganyagát tartalmazza, méretük egyenként 25-30 Mb.

Év Angol Német
2013

Emelt szint + mp3 + kulcs

Középszint + mp3 + kulcs

Emelt szint + mp3 + kulcs

Középszint + mp3 + kulcs

2012

Emelt szint + kulcs

Középszint + kulcs

Emelt szint + kulcs

 

2011

Emelt szint + kulcs

Középszint + kulcs

Emelt szint + kulcs

Középszint + kulcs

2010

Emelt szint + kulcs

Középszint + kulcs

 

 Angol Angol és német Német
Völgyhíd Nyelvstúdió, Veszprém - Nyelvtanulás fájdalommentesen
Nyilvántartási szám: 01055-2010
Völgyhíd Nyelvstúdió, Veszprém - 2024
ÓzWeb, 2005 - 2024.