Diák
információs rendszer
az interneten
Belépés

Nyelvstúdió

TudástárAz egyéni képzés és a csoportos oktatás jellemzői

Jelentkezésedkor megkérdezzük, egyéni képzést vagy csoportos oktatást választasz-e. Döntésedet később természetesen megváltoztathatod, de irányadóként kezeljük, ezért fontos, hogy tudd, melyiknek mik a jellemzői.

Röviden: Az egyéni képzés drágább, személyre szabottabb, rugalmasabb, nehezebb, gyorsabb, a haladás látványosabb, néha kicsit unalmasabb. Akkor válaszd, ha nem tudsz, vagy nem akarsz másokhoz igazodni, kevés az időd, speciális az igényed.

Szempontok Egyéni képzés Csoportos oktatás
Ár Nem sokkal drágább a csoportosnál, viszont rendkívül hatékony. Ár/érték aránya . A nyelviskolák tömegtermelési árainál magasabb, de ár/érték aránya kiváló.
Tipp: Ne csak önmagukban nézzed az óradíjakat. A hatékony és gyors haladás miatt versenyképesek vagyunk a nyelviskolák áraihoz képest.
Haladási sebesség Rendkívül gyors, teljesen személyre szabott. Gyors, mert kis csoportokat működtetünk, a diákok hasonló szinten és céllal tanulnak.
Tipp: Csoportban egyenletes, egyéniben változó a haladás sebessége. Ilyenkor rajtad múlik, az igényeidhez igazodunk.
Tanmenet Minden célhoz más-más út vezet, de ha egyedül tanulsz, jobban tudunk igazodni hozzád. A diákokkal közösen előre megállapítjuk a haladás menetét. Valamennyi rugalmasság lehetséges.
Tipp: A csoport hasonló célú diákokból áll, így azt fogod tanulni, amire szükséged van, nem kell aggódnod a viszonylagos rugalmatlanság miatt.
Egyéni igények figyelembevétele Az igényeidhez igazított haladás, a tanár javaslatai alapján. A meghirdetett képzés tematikája kerül megvalósításra.
Tipp: Ha speciális kérésed van, az egyéni képzést érdemes választanod.
Pl.: Nyári 2 hetes, napi 3 órás intenzív könyvelői angol kurzusra
biztos, hogy nem találunk melléd más diákokat.
Tanfolyam indulása Kapacitástól függően bármikor kezdheted. Várnod kell a megfelelő létszámra. Általában pár hét.
Tipp: Csoport 2 és 5 fö között indul. Ha nincs elég diák, időben szólunk, hogy ne várakozz feleslegesen. Olyan diák mellé nem rakunk, aki nem hozzád való.
Tanfolyam időtávja Járhatsz hozzánk pár hétig vagy akár évekig! Hónapokra vagy még a célodtól. A csoport nem elsősegélyre való.
Tipp: Ha rövid ideig szeretnél hozzánk jönni, egyéni képzést válassz! Egy csoportos oktatás hatékonysága több hónap alatt bontakozik csak ki.
Személyiséged Nem tudsz, nem akarsz másokhoz alkalmazkodni. Mi fogunk hozzád! Képes és hajlandó vagy a többi diákkal együtt haladni, órákon együttműködni.
Tipp: Csoportban nyelvet tanulni olyan, mint a házasság:
Ha nem vagy tekintettel másokra, hamar felbomlik!
Rugalmasság - tanulás Van tematika, de felboríthatod.
Úgy és olyan ütemben haladunk, hogy neked a legjobban megfeleljen.
Minden leckéről tudni fogod, hogy időben mikor következik.
Fix tematika szerint haladunk.
Tipp: Egyéni képzésnél is tudni fogod, hogy honnan hova tartunk, de a tematika rugalmas, így teljesen rád szabható a haladás. Csoportos oktatásnál a kötött haladásba is belefér valamennyi egyéni igény. Pl.: Több nyelvtan gyakorlása egy adott témakörben.
Rugalmasság - hiányzás Bizonyos engedmények vannak. Minden hiányzást ki kell fizetned.
Tipp: Komolyan vesszük a munkánkat, ezt várjuk tőled is. Ha nincs követhető életviteled, inkább az egyéni oktatást válasszad!

 Angol Angol és német Német
Völgyhíd Nyelvstúdió, Veszprém - Nyelvtanulás fájdalommentesen
Nyilvántartási szám: 01055-2010
Völgyhíd Nyelvstúdió, Veszprém - 2023
ÓzWeb, 2005 - 2023.