Diák
információs rendszer
az interneten
Belépés

Nyelvstúdió

TudástárA tanfolyamokról

Hol tudok gyorsabban haladni?
Nem mindig a gyorsabb haladás a legcélravezetőbb. Más a helyzet, ha sürget az idő. Leggyorsabban az 1-2, max három fős csoportban tudsz haladni.
Milyen körülmények között fogok tanulni?
Családi házunkban két tantermet alakítottunk ki. Egyiket angol, másikat német nyelvtanításra rendeztünk be. Fehértáblát és számítógépet használunk. A falakat az angol és német nyelvterületet képviselő poszterekkel borítottuk be, hogy hangulatosabb, látványosabb és hatékonyabb legyen az óra.
Milyen méretű csoportot válasszak?
Háromféle oktatási méret közül választhatsz: Magántanítvány, Mini csoport, Kis csoport. Ezekről bővebben az óradíjak táblázat alatt olvashatsz.
Milyen gyakran érdemes órára járnom?
Természetesen ez a haladási igényedtől függ. Ugyanakkor van egy minimum óramennyiség, ami szakmailag indokolt. Heti 1×1 óránál ritkábban (pl. 2 hetente 1 óra) nincs értelme idegen nyelvet tanulni és mi sem vállalunk így diákot.

Szintentartáshoz elegendő az 1x1 óra, azaz heti egy alkalommal 45 perc. Ha ezt otthoni tanulás is kiegészíti, akkor egy minimális fejlődés is elérhető. Akkor javasolt, ha nincs különösebb cél, csupán a megszerzett nyelvtudást kell fenntartani, esetleg nincs több idő, vagy pénz a gyorsabb haladáshoz.

Lassú, de biztos fejlődési célhoz 1x2 óra, azaz heti egy alkalommal 90 perc javasolt. Ugyanennyi, vagy még több otthoni tanulással egy hosszútávú, sikerélményt adó fejlődés érhető el. Távlati nyelvvizsgához, munkahelyen való helytálláshoz javasolt.

Ha időkényszerben vagy, a 2x2 óra, azaz heti két alkalommal 90 perc javasolt, melyet otthon nagyjából ugyanennyi  nyelvtanulással töltött idő egészítsen ki. Ez az ütem egy közeli nyelvvizsgához, felvételihez, külföldi úthoz javasolt.
Milyen vizsgára, nyelvvizsgára készítetek fel?
Felkészítést elsősorban a következő nyelvvizsgákból vállalunk:
ECL, Euro, ITK-ORIGO, Pannon, társalKODÓ, Goethe, ÖSD.
Természetesen számos más nyelvvizsga is létezik, az ezekre való felkészítés egyéni egyeztetés tárgya.

Egyéb felkészítések: korrepetálás általános és középiskolások számára, érettségi felkészítés. Rendszeresen vállalunk külföldön szerencsét próbálókat. Náluk egy intenzív, egyedi igényű (szakmai) felkészítés a javasolt.
Milyen tankönyvekből fogok tanulni?
A nyelvtanulás céljától függ, hogy kurzuskönyvet, vagy pl. nyelvvizsga-felkészítő könyvet fogunk használni. Általános angol vagy német nyelvoktatáshoz a kurzuskönyv a legalkalmasabb. Korrepetáláshoz az iskolában használt nyelvkönyvből tanulunk, kiegészítve egyéb segédanyagokkal. Nyelvvizsga felkészüléshez pedig speciális, az adott nyelvvizsgához készült könyvet veszünk igénybe.
Én inkább lefénymásolnám a könyveket. Megoldható?
Ezt két okból sem javasoljuk. Egyrészt nem jogszerű. Másrészt a mai tankönyvek rendkívül ízlésesek, színesek, szépek, mozgalmasak. Élmény belőlük tanulni. Fénymásolással mindez az élmény elveszik. Egy tankönycsomag árát csak egyszer kell kifizetni, nincs értelme ezen spórolni.
Ha nem tudod vagy nem akarod kifizetni a tankönyvek árát, akkor az óradíjakkal is gondban leszel. Így ebben az esetben ne jelentkezz hozzánk.
Milyen egyéb költségekkel számoljak az óradíjon kívül?
Törekszünk arra, hogy csak azokat a könyveket kelljen megvenned, amelyek feltétlenül szükségesek. Angolból leggyakrabban az Oxford, a Cambridge, a Longman kiadó könyveit használjuk. Németből a Hueber, a Maxim, a Klett kiadó könyveiből tanítunk. Ezek mellett rengeteg magyar felkészítő anyagot is használunk, elsősorban nyelvvizsgákhoz.

A könyvek egyszeri kiadást jelentenek, az árak a munkafüzetekkel együtt jellemzően 4-7 ezer forint között mozognak. Javasolni szoktunk még nyelvtani kiegészítőket, melyek ára 2-5 ezer forint között változik. A tankönyvek beszerzésében tudunk segíteni. Az oktatás során felmerülő minden egyéb tanulási kellék ingyenes. (olvasmányok, nyelvtani rendszerezők, feladatlapok, stb.)
Hol tudom beszerezni a tankönyveket?
Mint feljebb is írtuk, ezek beszerzését igény szerint, valamivel a piaci ár alatt meg tudjuk oldani. Ha mégis magad szeretnéd megvenni őket, a nagyobb könyvesboltokban, webáruházakban mindegyik kapható.
Mikor indul tanfolyam?
Magántanítvány esetén értelemszerűen akkor, amikor elhatározod magad és elkezded nálunk a tanulást.

Csoportos képzés esetén meghatározunk egy végső indulási időpontot és folyamatosan egyeztetünk a már jelentkezett diákokkal.
Milyen hosszúak a tanfolyamok?
Magántanítvány esetén egyéni igénytől függ. Általában a tanulási célhoz igazítjuk. A nyelvvizsga, felvételi, külföldi munka időpontjához viszonyítva megállapítjuk, milyen esélyeid vannak és kialakítjuk a tanmenetet.

Csoportos képzés esetén már kötöttebb a tanmenet. Általában egy előre meghatározott tanmenettel hirdetünk meg tanfolyamot. Majd a tanmenetet a jelentkezett diákok igényeihez igazítjuk, hogy minél jobban megfeleljen nekik a képzés.
Mennyibe kerül egy tanfolyam?
Ha fix hosszúságú tanfolyamot hirdetünk meg, akkor feltüntetjük a tanfolyam árát is. Ugyanígy, ha valaki fix mennyiségű órát szeretne venni, akkor megállapítjuk a tanfolyam árát, melynél figyelembe vesszük a lehetséges kedvezményeket is.

Egyéb esetekben (pl. magánoktatás, korrepetálás) nem lehet a tanfolyam egészére vetített összeget megállapítani. Igyekszünk hatékonyan tanítani, nem célunk, hogy valakit minél tovább oktassunk csak azért, mert pénzünk van belőle. Mi nem így gondolkozunk. Számunkra az a jó, ha a diákuk egy reális időn belül eléri célját és jó véleménnyel elbúcsúzik tőlünk.
Biztos, hogy nálatok elérem a célomat?
Elég valószínű. Nem a mennyiségi oktatásra helyezzük a hangsúlyt. Nem tanítunk egyszerre 10-15 diákot. A termeinket sem így alakítottuk ki. Max. 5 főt tanítunk angolból, kettőt pedig németből.

Igyekszünk őszinték lenni, így ha középfokú nyelvvizsga előtt pár hónappal jelentkezel - ami még önmagában nem baj - de kiderül, hogy a nyelvtudásod az alapfokot sem éri el, akkor kertelés nélkül megmondjuk, milyen esélyeid vannak.
Bajban vagyok. Most "derült ki", hogy néhány hónap múlva nyelvvizsga kell, különben nem kapok diplomát.
Valóban bajban vagy. Ugyanakkor nem kilátástalan a helyzet. Jópár hozzád hasonló tanítványunk volt már és nekik is sikerült a nyelvvizsga. Minél előbb keress fel minket és ha nyelvstúdiónk megfelel számodra, kezdd el nálunk a felkészülést.


Angol Angol és német Német
Völgyhíd Nyelvstúdió, Veszprém - Nyelvtanulás fájdalommentesen
Nyilvántartási szám: 01055-2010
Völgyhíd Nyelvstúdió, Veszprém - 2024
ÓzWeb, 2005 - 2024.