Diák
információs rendszer
az interneten
Belépés

Nyelvstúdió

TudástárŐszinte gondolatok pénzről, időről,
téves felfogásról

A pénz és az idő kapcsolatáról talán a legismertebb és legelcsépeltebb mondás:
Az idő pénz. Mindenki ismeri, mégis mintha kevesen vennék komolyan. Éppen ezért íme egy másik megközelítés, ami nyelvstúdiónkra jobban ráillik.

Mi kerül legtöbbe a nyelvtanulás során?

A) A tankönyvek

B) A tandíj

C) Az elfecsérelt idő

Ha te is úgy gondolod, hogy a helyes válasz a C, akkor már félig győztél. Sokan vannak ugyanis, akik sajnálnak pénzt kiadni színvonalas tankönyvekért és visszariadnak a tandíj miatt. De kevesen jönnek rá, hogy a legnagyob veszteség, ami érheti őket nem más, mint az elfecsérelt idő.

Aki sokadszor hagyja félbe a nyelvtanulást (vagy bármilyen más tanulást, képzést), aki idő előtt feladja célját, nem mást veszít, mint az időt. Ez pedig a legértékesebb, mert nem pótolható.

Ennek ellenére emberek tömege csak a tandíjat nézi, amikor nyelviskolát választ. Párszáz forintos óradíjért cserébe hónapokat töltenek egy nyelviskolánál, hogy utána csalódva keressenek másikat. Az idő megy, a lehetőség pedig (külföldi munka, előmenetel, diploma hamarabbi kézhezvétele) elúszik. Páran, akik rájönnek, hogy a fenti kérdésre a B helyett a C-t kell válaszolni, megkeresnek minket.

Nem a nyelviskolákkal van a gond. Veszprémben több, színvonalas nyelvokatással foglalkozó cég működik. De egy nyelviskola nem való mindenkinek.

Voltunk mi is olcsóbbak. Amikor kezdtünk, figyeltük, a többiek mennyiért tanítanak. Majd kiderült, hogy ezzel csak olyan diákokat szerzünk, akiknek elsősorban az olcsóbb tandíj a fontos. Érdekes módon pont ezekkel a diákokkal volt a legtöbb gond. Nem volt idejük, kedvük otthon tanulni, többségük idő előtt abbahagyta a képzést. Miért?
Mert amit olcsón adnak, azt nem veszik komolyan az emberek.

Rá kellett jönnünk - amire józan ésszel egyébként is rájön az ember -, hogy az óradíj kialakítása az első lépcső a diákok kiválogatásának hosszú folyamatában. Honlapunk tele van elrettentő szövegekkel, amelyek megpróbálják elvenni a komolytalan érdeklődők kedvét attól, hogy időnket rabolják.

Így érhetjük el azt, hogy diákjainkra kellő figyelmet tudunk fordítani.

Aki nálunk tanul:

Sajnos továbbra is átmegy a szűrőn pár olyan diákunk, akiket jobb lett volna nem elvállalnunk. Ők azok, akik mindig találnak kifogást, hogy miért nem tudnak készülni vagy éppen órára jönni. A képzés húzódik, mint a rétestészta. Ilyen esetekben igyekszünk minél előbb közölni a diákkal, hogy a képletben valami nem stimmel. Vagy ő nem való ide, vagy mi nem vagyunk alkalmasak hozzá. Előfordul ilyen is, beismerjük. Szerencsére diákjaink többsége tudja: Szorgalommal, kitartással nálunk hamar elérheti célját.

Nálunk, a Völgyhíd Nyelvstúdióban nem kell attól tartanod, hogy az idődet pazarlod. Ha egyénileg tanulsz nálunk, egyértelmű, hogy csak veled foglalkozunk. De a csoportokat is úgy állítjuk össze, hogy a diákok hasonló szintről, céllal és motivációval induljanak. Így a magasabb óradíj a végelszámolásban sokkal kedvezőbb lesz, nem is beszélve az időről, amivel többet nyer az, aki hozzánk jár tanulni.Angol Angol és német Német
Völgyhíd Nyelvstúdió, Veszprém - Nyelvtanulás fájdalommentesen
Nyilvántartási szám: 01055-2010
Völgyhíd Nyelvstúdió, Veszprém - 2024
ÓzWeb, 2005 - 2024.