Diák
információs rendszer
az interneten
Belépés

Nyelvstúdió

TudástárA nyelvstúdióról

Hol található a Völgyhíd Nyelvstúdió?
A Völgyhíd Nyelvstúdió Veszprémben, a Templom utcában található. (térkép) Egy családi házban rendeztünk be két tantermet, ahol angolt és németet tanítunk. A két stúdió tartózkodáshoz kényelmes, tanuláshoz hatékony, kellemes környezetet biztosít. Az angol stúdióban 5, a németben maximum 3 főt tudunk fogadni.
Mit jelent a szlogen: "Nyelvtanulás fájdalommentesen"?
Röviden és kevésbé érthetően: Levesszük a nyelvtanulás "környezeti terheit" a válladról.
Bővebben és érthetőbben: Igyekszünk úgy oktatni, olyan környezetet teremteni, hogy az angol vagy német tanulásod ne jelentsen kínlódást, vállalhatatlan kompromisszumokat. Tervezhető legyen a költség, a tanulásra fordítandó idő. Ha csoportban tanulsz, diáktársaid nem fognak visszahúzni. Ha később új csoportban folytatod, nem kell elölről kezdened csak azért, mert épp egy olyan csoport jött össze.
A Völgyhíd Nyelvstúdió hova sorolható? Magántanár vagy nyelviskola?
Pont a kettő közé. Ezért lett nyelvstúdió a neve. A magántanár általában otthon tanít a saját lakásában az étkezőasztalnál, egy elkülönített sarokban, vagy a dolgozószobájában. A nyelviskola pedig egy nagyobb intézmény több tanárral, tantermekkel és csoporttal. Mindegyiknek megvan a maga előnye, de a hátrányuk is. A Völgyhíd Nyelvstúdiónál családias környezetben, ugyanakkor nagyobb kapacitással és komolyabb infrastruktúrával állunk a rendelkezésedre.
Melyik éri meg jobban? A magántanár? A nyelviskola? Vagy a Völgyhíd Nyelvstúdió?
Úgy véljük, legjobban a Völgyhíd Nyelvstúdió által indított mini csoportban éri meg tanulni. Egy nagyobb létszámú, hagyományos nyelviskolai csoportban olcsóbb ugyan az óradíj, ugyanakkor sok, nem feltétlenül azonos szinten levő diákkal együtt haladni egy cél felé nem a leghatékonyabb.
Mikor NE jelentkezzek a Völgyhíd Nyelvstúdióhoz?
Ne jelentkezz hozzánk, ha:
  • nem Veszprémben, vagy vonzáskörzetében laksz. Ugyan több olyan tanítványunk volt már (és van jelenleg is), akik távolabbi településekről jártak be, de tapasztalatunk szerint ilyenkor nagyon körülményes tud lenni az órára járás és rendkívül gyorsan elmúlik a kezdeti lelkesedés. Ha a térségen kívüliként mégis minket választanál, csak a személyes beszélgetést követően tudjuk megmondani, látjuk-e benned a késztetést, az elszántságot hogy valóban tanulni akarsz. A fentiek alapján az alábbi településekről várjuk diákjainkat:
  • Veszprém, Kádárta, Nemesvámos, Gyulafirátót, Márkó, Bánd, Szentkirályszabadja, Litér
  • nem tudsz, vagy nem vagy hajlandó otthon tanulni. Csak olyan diákokat tudunk vállalni, akiknek van idejük a tanórán kívül is foglalkozni az angollal, vagy némettel.
  • nincs pénzed a tanfolyamra. Sajnos ingyen mi sem tudunk órákat adni, ezért az óradíjak táblázat alapján mérlegeld, hogy tudod-e fizetni az oktatást legalább annyi időn keresztül, amíg eléred a kívánt szintet. Nem célunk minél tovább tanítani téged csak azért, hogy több pénzt keressünk rajtad. Ugyanakkor van egy minimum mennyiség, ami alatt nem érdemes belekezdeni. Ez egyénenként és célonként változik. Biztosíthatunk róla, hogy nálunk a lehető legrövidebb időt fogod tölteni ahhoz, hogy elérd ezt a célt.
  • nincs követhető életviteled, amibe be tudod illeszteni az órákat. Ha kéthetente lemondod az órát, az nem használ sem nekünk, de legfőképp neked nem. Megy az időd, a pénzed, a célod pedig egyre messzebb kerül.
  • nem tudsz Tanfolyami időben járni hozzánk.
  • Végül olvasd el az alábbi idézetet:

    "Ha egyszer azt mondod, hogy ekkor meg ekkor ott leszel valahol, és mégsem vagy ott, akkor csak egy mentséged lehet. Valami szörnyűséges dolog történt és elpusztultál. Mert, ha még élsz, csak egy kicsikét is, akkor is hírt adsz valamiképpen, hogy miért nem lehetsz ott, ahol várnak reád. Mert az emberi élet legdrágább kincse az idő, nem lehet pótolni semmivel. S aki másokat várakoztat, az időt lop el tőlük. Ha csak pénzt lop el másoktól, azt jóváteheti. De az ellopott időt nem lehet pótolni semmivel." (Wass Albert)

Sikeres munkánk egyik alapja a helyesen beosztott, előre megtervezett menetrend, a komoly háttérmunkával, személyes, telefonos, emailes egyeztetésekkel összeállított órarend.
Ha nem értesz egyet a fenti idézettel, ha nem tudod tartani magad előre egyeztetett időpontokhoz, akkor nagyon kérünk, NE jelentkezz hozzánk.
Ha a fentiek nem tántorítottak el, miért a Völgyhíd Nyelvstúdiót érdemes választanom?
Elsősorban azért mert tudjuk, hogy mire van szükséged. Ugyanakkor diákjaink érdekében megválogatjuk, kiket tanítunk. Nem vállalunk el mindenkit csak azért, hogy pénzünk legyen belőle. Fontosabb számunkra diákjaink sikere, mert hosszú távon ez az érdekünk. Számodra ez jó hír, mert ha nálunk tanulsz, nagy esélyed van a célod elérésére.
Milyen diákokat vállaltok el?
Mivel főállásban nyelvórák tartásával foglalkozunk, fontos számunkra, hogy olyan diákokat tanítsunk, akik valóban akarnak tanulni. Megtehetjük, hogy válogatunk. Így ha csoportba kerülsz, olyan csoporttársaid lesznek, akik hozzád hasonlóan rendszeresen készülnek az órákra, nem lógnak, fontos számukra az angol, vagy a német nyelv tanulása, mert azért jöttek hozzánk. Ha magánórára fogsz járni, ugyanúgy elvárjuk tőled a lehetőségeidhez képest rendszeres készülést. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy rengeteg más dolgod is van, ezért igyekszünk egy mindkettőnk számára elfogadható középutat választani.
Mi a helyzet a számlaképességgel?
Számlát, vagy nyugtát mindenkinek adunk, feketén nem vállaljuk a tanítást. Ha nem kérsz számlát, akkor nyugtát írunk.
Vállaltok fordítást is?
Idegeneknek nem vállalunk fordítást.
Aktív diákjainknak szívesen segítünk rövid anyagok alkalmankénti fordításában. Ezt ingyen vállaljuk, ellenszolgáltatást nem kérünk érte. Régi diákjainknak az alábbi díjazással vállalunk fordítást: magyarról idegen nyelvre: 2 Ft/karakter. Idegen nyelvről magyarra: 1,5 Ft/karakter. A szóközöket nem számoljuk. A fordításhoz az SDL Trados fordítástámogató szoftvert használjuk.

A következő fordítási feladatokat szokták diákjaink leginkább kérni: Önéletrajz és annak kísérőlevele, idegennyelvű levelezés, diplomamunkához forrásanyag tartalmi fordítása - mivel ez nagy mennyiségű szokott lenni, teljes fordításukat nem vállaljuk.

A tanfolyamokról almenüponthoz kattints ide!Angol Angol és német Német
Völgyhíd Nyelvstúdió, Veszprém - Nyelvtanulás fájdalommentesen
Nyilvántartási szám: 01055-2010
Völgyhíd Nyelvstúdió, Veszprém - 2024
ÓzWeb, 2005 - 2024.