Diák
információs rendszer
az interneten
Belépés

Nyelvstúdió

TudástárNyelvvizsgák, valamint érettségi angol és német nyelvből

Évekkel ezelőtt csak a rigó utcai nyelvvizsga létezett (ITK-Origó a mai neve), de ma már számos más egynyelvű és kétnyelvű nyelvvizsga közül válogathatunk. Azt, hogy melyiket érdemes megpróbálni, nagyban függ a nyelvtanulás céljától (külföldi munkavállalás, diploma, munkahelyi elvárások), a diák képességeitől (mindenki más-más területen jobb), az anyagi lehetőségektől (egyik sem olcsó, de van köztük kifejezetten drága is).

A Völgyhíd Nyelvstúdióban elsősorban az ECL, Euro, ITK-Origo, Pannon, társalKODÓ, TELC nyelvvizsgákra (angol és német), illetve a Goethe és az ÖSD nyelvvizsgákra (német) készítünk fel. A többi itt felsorolt, vagy éppen a diák által kinézett más nyelvvizsga elől sem zárkózunk el, de javasolni leginkább ezeket szoktuk.

Az alábbiakban bemutatjuk a különböző nyelvvizsgákat. Ezen az oldalon csak egy rövid ismertető olvasható, de mindegyik vizsgához készült (készül) egy részletesebb leírás. A nyelvvizsga neve utáni angol nyelv, vagy angol és német nyelv azt jelenti, hogy a Völgyhíd Nyelvstúdió által tanított angol és német nyelvek közül melyiket érinti az adott nyelvvizsga.

Érettségi címszó alatt a közép-, valamint emelt szintű angol és német érettségiről is szót ejtünk, mivel nyelvstúdiónkban ezekre is készítnünk fel diákokat.

 

 

Cambridge nyelvvizsgák rendszere - Cambridge ESOL Certificates - angol nyelv

A világ talán leghíresebb nyelvvizsgái. Azért a többesszám, mert sok területre elkülöníthető vizsgákat takar. A Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages) nyelvvizsgák egynyelvűek, a világ számos táján elismertek, ugyanakkor nagyon nehezek és drágák.

ECL - angol és német nyelv

Népszerű nyelvvizsga, talán azért is, mert "hálás". A szóbelin egy másik vizsgázóval együtt vizsgázunk. Az írásbelin egy-egy témakörhöz két feladat tartozik, így nagyobb eséllyel vesszük az akadályt. Ha esetleg az egyik nehezen megy, a másik még kompenzálhatja.

Érettségi - angol és német nyelv

Közép-, valamint emelt szintű érettségire minden évben készítünk fel diákokat. Röviden elmondható, hogy összehasonlítva néhány más tantárggyal, az idegen nyelvi érettségi viszonylag nehéz. Nevével ellentétben a középszintű érettségi a nyelvvizsgák rendszerében egy erős alapfoknak (B1), az emeltszintű pedig egy erős középfoknak (B2) felel meg.

Részletek

Euro - angol és német nyelv

A korábban Euro, mostanában Euroexam néven emlegetett nyelvvizsgák általános (Euro) és üzleti (EuroPro) változatban is letehetők. Mindhárom szinten lehet vizsgázni. Választhatsz az egynyelvű, vagy kétnyelvű vizsgák közül. A vizsga előnye, hogy rengeteg feladat van, így ha valami nem megy, nem úszik el azonnal az esélyed. Hátránya ugyanez, hiszen sokféle feladatra kell készülni.

ITK - Origó Nyelvvizsga - angol és német nyelv

A legrégebbi és máig a legismertebb nyelvvizsga Magyarországon. Annak idején csak ezt lehetett választani, ma viszont számtalan más nyelvvizsga közül válogathatunk. Sokan mégis a Rigó utca mellett döntenek, pedig a vizsga inkább a vizsgatudást méri, semmint a nyelvtudást. Akiknek viszont megy a fordítás, magabiztosan tudják használni a nyelvtani szerkezeteket, bátran válasszák. Alapfokon mindenkinek ezt ajánljuk, mert véleményünk szerint ez a legkönnyebb.

Pannon - angol és német nyelv

A megújult Pannon nyelvvizsga hangulatában valamelyest hasonlít a BME, Origó nyelvvizsgákra. Fordítás oda-vissza, szövegértés, levélírás ÉS fogalmazás. Inkább nyelvtanban erős diákok válasszák. Ugyanakkor átmenet az egynyelvű vizsgák kommunikáció-központúsága felé.

 Angol Angol és német Német
Völgyhíd Nyelvstúdió, Veszprém - Nyelvtanulás fájdalommentesen
Nyilvántartási szám: 01055-2010
Völgyhíd Nyelvstúdió, Veszprém - 2024
ÓzWeb, 2005 - 2024.