Diák
információs rendszer
az interneten
Belépés

Nyelvstúdió

TudástárKésés, Óra lemondása, Hiányzás jelzése

Amint tudod, hogy késni vagy hiányozni fogsz egy óráról, jelezzed. A jelzés történhet a DIRI rendszerében, emailben, smsben, telefonon. Ha megoldható, a DIRI-ben történő lemondást (vagy óra átrakást) válaszd. Az a legegyértelműbb, legprecízebb.

Késés: Pár perces késés még nem számít, ne foglalkozz vele. Ha tudod, hogy 10 percet vagy annál többet fogsz késni, szólj! Lehetséges sorrend: Email, sms, telefon. Késés jelzésére a DIRI nem használható.

Ha késést jelzel, az óra végéig várni fogunk rád. Ez számunkra egyfajta készenléti állapotot jelent. Ha az óra mégis elmarad, az alkalomra számított teljes óradíjat kell kifizetned, függetlenül attól, hogy az óra kezdete előtt mennyivel jeleztél késést.

Lemondás, hiányzás: Ilyenkor - ha lehet - a DIRI legyen a hiányzás jelzésének elsődleges felülete. A lemondás és hiányzás a részedről ugyanazt eredményezi: Nem tudsz órára jönni. A mi részünkről azonban különbség van. Ha egy magánórát érint, akkor az óra elmarad. Ez a lemondás. Ha csoportórát érint, az órát megtartjuk nélküled. Ez a hiányzás.

Magánóra lemondása: A diriben már elfogadott órát lemondasz vagy úgy helyezed át, hogy az új időpont egy későbbi napra esik. Példa:

Csütörtök reggel 9-kor kezdődő óra. Lemondásnak számít, ha pénteki vagy későbbi napra helyezed át. Nem számít lemondásnak, ha aznapra vagy korábbi napra helyezed át.

Csoportóráról hiányzás: Egy csoport "együtt lélegzik", tagjai tekintettel kell legyenek egymásra. Ezért a csoportóráról való hiányzást szigorúbban értékeljük. Ha a diriben egy általad már elfogadott csoportórára jelentesz be hiányzást, annak pénzügyi következményét a lenti táblázatban láthatod. Ugyanakkor itt is tekintettel vagyunk magánéletedre, minél hamarabb szólsz, annál kevesebbet vonunk le egyenlegedből.

Csoportórák elfogadása a diriben

A magánórával ellentétben egy csoport egyben tartása az egyik legnagyobb kihívás. Tekintettel kell lenni mindenkire külön-külön, valamint vigyáznunk kell a csoport egységére is. Aki csoportba jelentkezik, az előnyök mellett vállalnia kell a sokkal szigorúbb szabályokat a tanulás és az adminisztráció területén.

A csoportórákat igyekszünk több héttel előre megbeszélni diákjainkkal. Gördülő 15 napos intervallumban állapítjuk meg a büntetés első szintjét. Ha ezen belül mondod le az órát, 50%-ot vonunk le. Ezt követően a magánórához hasonló 48, 24, 3, stb. jelzési szintek érvényesek - valamennyire eltérő büntetési mértékkel.

Az általunk kiírt (veled előzetesen egyeztetett) csoportórát legkésőbb a 15 napos határ előtt elfogadással vagy elutasítással kezelned kell a diriben.

Ha olyan csoportórán jelensz meg, amit nem fogadtál el, felárat kell fizetned. Ennek mértéke alkalmanként 300 forint.

Szintén ezt a felárat kell fizetned akkor, ha a 15 napos határidő kezdetéig nem reagáltál elfogadással vagy elutasítással a kiírt csoportórákra. 

Nem a büntetés a célunk, de az évek megtanítottak minket arra, hogy mind diákjaink, mind pedig magunk érdekében szigorúak legyünk.

Bevezető órák

Rendkívül rugalmas ez az első három alkalom. Célja, hogy megismerjük egymást. Nem várunk el tőled szinte semmit. Ilyenkor derül ki, hogy mennyire vagy megbízható. Egy ember jelleméről nagyon sokat elárul, hogy fontosnak tartja-e mások idejét.

Hiányzás következménye: Nincs. De ha visszaélsz vele, nem fogjuk vállalni a további tanítást.

Tanfolyami órák
Jelzés elnevezése
A jelzés
Büntetés
az alapóradíj százalékában
magánóra lemondásakor
csoportóráról hiányzáskor
Csoport - Normál

Gördülő 15 napos határidő előtt elutasítással megtörtént

- 0%
Csoport -
15 napos

Gördülő 15 napos határidőt elmulasztva elutasítással megtörtént

- 50%
Normál az óra kezdete előtt legalább 48 órával megtörtént 0% -
48 órás az óra kezdete előtt legalább 24 órával megtörtént, de belecsúszott a 48 órás határba 25% 75%
24 órás az óra kezdete előtt legalább három órával (180 perc) megtörtént, de belecsúszott a 24 órás határba 50% 100%
3 órás az óra kezdete előtt megtörtént, de belecsúszott a háromórás határba 75% 125%
Késésből hiányzás késésként történt, de hiányzás lett belőle 100% 150%
Túlcsúszási az óra kezdete és vége között történt meg 100% 150%
Nemjelzés az óra végéig nem történt meg 150% 150%

A jelzést elfogadjuk: Diri, Email, sms, telefonhívás. Elsősorban a dirit használd, csak végső esetben telefonálj!

A szabály alkalmazásakor a jelzés beérkezésének idejét vesszük alapul pár perc pontossággal. Azaz diákjainknak kedvezünk, ha valaki éppen belecsúszik a szigorúbb sávba.

100% az alkalomra számított óradíj. Ha valaki egy 45 perces óráról hiányzik, akkor a 100% a 45 perces óra díját jelenti. 90 perces óráról való hiányzás esetén a 90 perces óra díját.
A hiányzás büntetési összegét a tanfolyami egyenlegből vonjuk le.

A hiányzás büntetésével célunk az, hogy mindenki komolyan vegye az ígéretét és tisztelje mások idejét.

Kattints az Óralátogatási minimum almenüpontra vagy erre a linkre.Angol Angol és német Német
Völgyhíd Nyelvstúdió, Veszprém - Nyelvtanulás fájdalommentesen
Nyilvántartási szám: 01055-2010
Völgyhíd Nyelvstúdió, Veszprém - 2024
ÓzWeb, 2005 - 2024.